CinemaBlog: Bestelapp in de filmzalen

Een bioscoop heeft meer techniek aan boord dan je misschien wel denkt. We vertonen de films uiteraard met een digitale projector. In onze bioscoop kunnen zaal 1 en 3 ook een 3D-film vertonen. Ook kunnen films met High Frame Rate tot wel 60 beelden per seconde vertoond worden. De nieuwe Avatar film maakt gebruik van deze techniek.

 

Hiernaast heeft iedere bioscoop een netwerk en ontvangen we de films digitaal via een filmkluis. Deze kunnen we dan weer in alle zalen uploaden. Hiernaast hebben we ook voor de horeca een geavanceerd systeem. Hiermee kunnen we jouw bestelling in de zaal opnemen en komt de bon van jouw bestelling ook aan op de juiste plek, zodat deze gemaakt kan worden. Bij een uitverkochte voorstelling duurt het soms langer voordat we bij jou kunnen zijn, daarom kan je nu ook een bestelling snel en simpel plaatsen met jouw telefoon! Wachten tot een medewerker langskomt is dan niet meer nodig. Je bestelt en betaalt jouw bestelling makkelijk via de bestelapp met Ideal. Dit systeem werkt met de NFC-chip die in jouw telefoon zit.

 

Waar staat NFC voor?
NFC is de afkorting van ‘Near Field Communication’. Het is een manier om contactloos informatie uit te wisselen tussen twee apparaten (wel binnen korte afstand, maximaal 10 centimeter).

NFC op je telefoon
De nieuwere smartphones hebben bijna allemaal een NFC-chip aan boord. Deze chip wordt gebruikt om te kunnen betalen in de winkel of een poster met een NFC-Tag te scannen. In de bioscoop scan je de chip die bij het tafeltje te vinden is. Er wordt dan een bestelapp geopend waarmee je het hele assortiment van de bioscoop ziet.

 

Heeft jouw smartphone een NFC-chip aan boord?
Je kan de gratis app ‘Do I Have NFC’. De app laat meteen zien of je wel of geen NFC op je toestel hebt. Download je liever geen app, dan kan je het ook via de instellingen van je telefoon checken. Ga naar Instellingen en ga vervolgens naar Verbonden apparaten (of Draadloos en netwerken, Verbindingen of NFC – afhankelijk van het type toestel). Als je ‘NFC’ of een vergelijkbare optie ziet staan, heeft jouw toestel deze functie. Als je de optie ziet, kun je deze aanvinken en gebruiken. Een iPhone heeft vanaf toestelnummer 6 sowieso een NFC-chip aan boord.

Wist je dat je ook jouw combikaart simpel kan verzilveren via de app? Op jouw toegangsbewijs staat een horecacode. Deze kan je verzilveren via de bestelapp.

 

We zijn nog bezig om het systeem te optimaliseren. We werken nog aan de mogelijkheid om via de app ook met de klantenpas te kunnen betalen. Op dit moment is het technisch nog niet mogelijk, maar wij verwachten dat het niet lang op zich laat wachten.