CinemaBlog: Waarom de luizenmoeder zo'n succes is

‘’Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent.’’  Wie kent dit vrolijke kleuterliedje van Juf Ank (Ilse Warringa) niet? De film behoeft weinig introductie. In 2018 was het eerste seizoen te zien. De kijkcijfers van de tv-show schoten voor Nederlandse begrippen al snel compleet door het dak. Aflevering 2 in het tweede seizoen werd zelfs door maarliefst 4,1 miljoen Nederlanders bekeken. Ter vergelijking, de laatste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK werd door 5 miljoen Nederlanders bekeken. 

Waarom was de serie zo’n enorm succes? Wat raakte de Nederlander zo massaal om week na week weer af te stemmen op de show? Bedenker en regisseur Jan Albert de Weerd blikte in het Algemeen Dagblad terug op het succes van de serie en waarom hij denkt dat het zo’n enorm succes bleek te zijn. De vier pijlers die vooral opduiken zijn: herkenbaarheid, politiek incorrect, absurde humor en natuurlijk de fantastische cast.

 

Die fantastische cast keert grotendeels terug in de bioscoopfilm die vanaf 28 juli te zien is bij Cinemajestic. Alleen Diederik Ebbinge die het schoolhoofd Anton speelde keert niet terug. „Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt.’’ Zegt Ebbinge in de Volkskrant.

 

Inmiddels heeft de  officiële première van de nieuwe bioscoopfilm plaatsgevonden. Bekend Nederlands was ontzettend enthousiast over de film. Tijdens de nieuwe film moet de school het zonder schoolhoofd Anton doen, er is onderbezetting en de corona-pandemie komt om de hoek kijken. De humoristische- en herkenbare situaties keren ook in de bioscoopfilm zeker weer terug.

 

 

Inmiddels hebben diverse castleden alweer aangegeven bezig te willen met een nieuw deel. Of deze er ook echt komt is nog even afwachten. Eerst kunnen we met z’n allen genieten van deze bioscoopfilm.

De film is vanaf 28 juli te zien bij Cinemajestic.

 

Foto: Dutch FilmWorks