Cinemablog: De deur is weer van het slot

Vol spanning wachten we op de definitieve GO vanuit de overheid dat ook de bioscopen, eindelijk na een half jaar, open mogen. En ja hoor, we kunnen open vanaf 5 juni! Snel de laptop en alle checklijsten bij elkaar pakken en samen met onze vaste medewerkers gaan we naar de bios toe. Samen gaan we aan de slag om de laatste puntjes op de i te zetten. We maken een mooi filmprogramma, bestellen de popcorn en halen de stoflaag van de projectoren af. Eindelijk mogen we jullie ontvangen. En wat hebben we dat allemaal ontzettend gemist!

 

En nu? We zijn alweer een weekje open en langzaam wennen we aan het ritme. Iedere week wordt de lijst met films die uitkomen langer, waardoor het kan zijn dat films sneller uit de bioscoop verdwenen zijn, dus kom snel een kijkje nemen voordat jouw favoriete film de bioscoop alweer verlaten heeft… 

 

De Slag om de Schelde

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

 

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

The Conjuring: The Devil Made Me Do It vertelt een huiveringwekkend verhaal vol verschrikkingen, moord en een onbekend kwaad dat zelfs Ed en Lorraine Warren, ervaren onderzoekers van het paranormale, geschokt heeft. Het is een van de meest sensationele zaken uit hun carrière. De strijd om de ziel van een jonge jongen dwingt ze om tot het uiterste te gaan en leidt er uiteindelijk toe dat voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis een moordverdachte beweert door de duivel bezeten te zijn geweest.

 

Nobody

Als er op een nacht twee dieven bij hem inbreken, weigert Hutch zichzelf en zijn gezin te verdedigen, in de hoop ernstig geweld te voorkomen. Zijn tienerzoon, Blake (Gage Munroe, The Shack), is teleurgesteld in hem en zijn vrouw, Becca (Connie Nielsen, Wonder Woman), lijkt alleen maar meer afstand te nemen. Na het incident ontwaakt er een woede in Hutch die hij lang had onderdrukt. Oude instincten worden weer aangewakkerd en brengen hem op een duister pad, waarbij geheimen uit het verleden en dodelijke vaardigheden aan het licht worden gebracht. In een spervuur van vuisten, geweerschoten en piepende banden moet Hutch zijn familie redden van een gevaarlijke crimineel (de beroemde Russische acteur Aleksey Serebryakov, Amazons McMafia) en ervoor zorgen dat hij nooit meer als een nobody zal worden gezien. Christopher Lloyd (Back to the Future) is te zien als de vader van Hutch en multi-getalenteerde muzikant en acteur RZA speelt de broer van Hutch wiens eigen verborgen talenten Hutch goed van pas komen in zijn zoektocht naar wraak.

 

Godzilla vs Kong

In Godzilla vs. Kong nemen deze twee mythische tegenstanders het tegen elkaar op in een spectaculaire strijd, waarbij het lot van de wereld op het spel staat. Kong en zijn helpers ondernemen een gevaarlijke reis om zijn echte thuis te vinden, samen met Jia, een jong weesmeisje met wie hij een sterke band heeft opgebouwd. Ze belanden echter onverwachts op het pad van een woedende Godzilla, die over de hele wereld een spoor van vernieling aanricht. De epische confrontatie tussen deze twee titanen – die wordt beïnvloed door onzichtbare krachten – is slechts het begin van het mysterie dat zich diep in de aardkern bevindt.

 

Bon bini Holland

Tante Judeska levert net haar nichtje Gabriëlla af op het landgoed van haar nieuwe vriend Lucas, als zijn vader - een prominente politicus en de Minister van Binnenlandse Zaken - een landelijke lockdown afkondigt. Gedwongen door de omstandigheden, maar ook uit wederzijds opportunisme, onderwerpen de twee families zich aan deze beproeving. Als uitkomt dat Gabriëlla en Lucas plannen hebben om hun relatie met een huwelijk te bezegelen, slaat de lont verder in het kruitvat en monden de opgelopen spanningen uit in een hilarische veldslag tussen de twee kampen. Overwint de liefde uiteindelijk alles en ziet iedereen in dat zij alleen samen kunnen leven als ze ook echt samen lachen, huilen en kunnen liefhebben?