CinemaBlog: ALLES over 'TENET' bij Cinemajestic

De eerste Hollywood-blockbuster die uitkomt tijdens de pandemie is vanaf woensdag te zien bij Cinemajestic. Nederland hoort bij de eerste zeventig landen waar de 200 miljoen dollar kostende film te zien is. Amerika en China volgen een week later. Hij maakte eerder tussen 2005 en 2012 de ''Dark Knight Batman''-trilogie. In 2010 maakte hij de kaskraker 'Inception'. Zijn laatste bekende werken zijn 'Interstellar' (2014) en 'Dunkirk' (2017). 

De regisseur wilde perse dat deze film zo snel mogelijk te zien zou zijn in de bioscopen en schreef een open-brief naar een grote Amerikaanse krant waarin hij hamerde op het (sociale) belang van de gedeelde bioscoopervaring, die unieke waarde van op groot doek vertoonde filmkunst én de dringende noodzaak om theaters overeind te houden.

Veilig filmbezoek

Sinds 1 juni is Cinemajestic weer geopend. We hebben ruim de tijd gehad om een veilige bioscoop te creëren waarin je op een ontspannende manier kan genieten van een film. In de bioscoop houden we nog steeds strikte afstand van elkaar. (inmiddels is ons reserveringssysteem dynamisch, waardoor u nog steeds uw eigen stoelen kunt uitzoeken), kunt u nog steeds op voldoende punten uw handen reinigen en vragen we u een aantal vragen over uw gezondheid. 

Wanneer te zien?

'TENET'  is vanaf woensdag 26 augustus te zien op zoveel mogelijk tijden. Zo kun je in de eerste week zelfs in de middag genieten van de film. We raden iedereen aan die er snel bij wil zijn, om tijdig tickets te reserveren via onze website: https://bit.ly/34pnozY. Voorkom dat jou favoriete stoel in de zaal aan iemand anders vergeven word. 

Eerste recensies

De eerste recensies uit binnen- en buitenland druppelen langzaam binnen. Het AD beoordeeld de film zelfs met vijf sterren en schrijft: ''Tenet is een ultieme mindfuck die zich ontrolt als een twee-en-een-half uur durende puzzel vormgegeven als een zelden vertoond bioscoopspektakel.''  The Hollywood Reporter is ook enthousiast: "Al met al zorgt het voor een kille, hersenkrakende film - gemakkelijk om te bewonderen, vooral omdat de film zo rijk is aan lef en originaliteit, maar bijna onmogelijk om lief te hebben doordat het aan een bepaalde menselijkheid ontbreekt."

Quiz

Zin om je kennis over films te testen? En dan met name de films die te maken hebben met regisseur Christopher Nolan? Doen dan mee met de TENT Quiz van Cinemajestic. Weet jij de antwoorden op alle vragen? Dan loot je mee naar de vrijkaarten voor de film. Doe hier mee aan de online quiz: https://bit.ly/2PUHwkL

Trailer

Laten we samen met elkaar genieten van al het moois wat de bioscoop te bieden heeft. Neem plaats, laat je hoofd achterover leunen en ontsnap enkele uren aan de werkelijkheid. Geniet op een manier zoals de regisseur dat bedoeld heeft, zonder afleiding. Maak gebruik van de luxe service waarbij we je bedienen aan je bioscoopstoel en mis geen moment van de film.