CinemaBlog: 5 tips voor een top Valentijnsdag

Een dag om nooit te vergeten, vooral als je zo’n mooie grote kaart krijgt van een anonieme liefde, met als kers op de taart een geheimzinnig gedichtje waarin iemand jou de liefde verklaart. Natuurlijk geldt dit vooral voor pubers of de eeuwige vrijgezellen onder ons. Maar heb je net als ik een relatie, dan wil je op deze dag lekker de aandacht aan elkaar geven en samen genieten (zonder kids). Maar als je elkaar al jaren kent, waar verras je iemand dan nog mee? Nou het antwoord is in ons geval vrij simpel, blijf lekker jezelf en doe lekker normaal ;)

Tip 5: Cup of tea

Echt een authentieke sfeer zien en van een grandioos kopje koffie of thee genieten met zoete lekkernijen? Dat kan bij de Pelikaan in Zutphen, ze serveren meer dan 100 koffie- en theesoorten. Ook is het samen ultiem genieten met een Afternoon-Tea, dat is een echte verwennerij. Feestelijk op etagères presenteren ze: drie soorten sandwiches, scones (met marmelade, jam en crème fraîche), cake, hartig koekje, petit four, bonbon en drie warme hartige hapjes. Een echte aanrader als jullie een zoetekauw zijn.

 

Tip 2: Bella Italia

De Italiaanse keuken is een van de lekkerste en meest romantische ter wereld. Bij Vaticano is er een ruime keuze om ook op Valentijnsdag een stokbroodje, een carpaccio of een pasta te delen met elkaar. Denk aan de iconische scene uit Lady en de Vagebond en deel ook jouw pasta bij Vaticano. Het Italiaanse restaurant is gehuisvest in een statig pand in de gezellige binnenstad van Zutphen. Jullie hebben een prachtig uitzicht op de Wijnhuistoren, de Drogenapstoren en luisteren naar het vallende water van de fontein op de Houtmarkt. Ronduit romantisch.

 

Tip 3: It's getting hot in here! 

All you need is… Wellness♥️

Neem jezelf en jouw partner mee op een reis die jullie goed doet. Ontdek de wereldse wellness van Thermen Bussloo. Hartverwarmende rituelen, verkwikkende belevenissen en inspirerende ervaringen. Krijg de rust die je nodig hebt en de aandacht die je verdient. Doe nieuwe energie op, hou het vast en neem het met je mee naar huis. Dát is grenzeloos genieten van je Valentijnsdag.

 

Tip 4: Camera, geluid, actie! 

Uiteraard kan de bioscoop niet ontbreken in het lijstje met romantische uitjes. Ondanks dat stelletjes vaak op de eerste date een bioscoop kiezen, is het later in je relatie nog steeds een relaxed uitje. Op Valentijnsdag kan je kiezen voor een Valentijns arrangement bij Cinemajestic. Dit houdt in dat jullie één bedrag betalen waarbij jullie vooraf een kopje koffie/thee met een liefdesgeluk koekje ontvangen. In de zaal ontvangen jullie een biertje of een Prosecco met een portie bitterballen. En om het romantisch te houden zitten jullie op een rijtje van 4 personen heerlijk afgezonderd met z’n tweeën. 

 

Tip 5: A day in the city 

Verwen je liefde met een hele dag op stap in Zutphen met een ontvangst met een kopje koffie of thee en een stukje gebak. Jullie worden opgehaald door een stadsgids voor een stadswandeling. De stadswandeling voert jullie door hofjes en smalle straatjes en langs de bijzondere gebouwen en historische locaties. Na de wandeling worden  jullie door de stadsgids afgezet voor een uitgebreide lunch in een van de horecagelegenheden in Zutphen.  Jullie sluiten deze Valentijnsdag af met een rondvaart met de fluisterboot. De fluisterboot met schipper voert je in ruim 1 uur over de stadsgrachten en rivier de Berkel. Weliswaar een beetje fris, maar een mooi moment om tegen elkaar aan te kruipen en te genieten van de omgeving.