CinemaBlog: Onze wijnen van Terborgse

Het is weer voorjaar, de vogeltjes fluiten en het weer wordt langzaamaan wat beter. Vaak is dit de periode waarin het iets rustiger is in de bioscoop en heb ik iets meer tijd om weer om mij heen te kijken. Zo zat ik afgelopen zaterdag even aan de bar te hangen en bekeek ik ons assortiment wijnen. Onze rode wijn met als basis de Negroamaro druif is heerlijk mild en fruitig. Het wordt tijd om drie mooie wijnen op de kaart te zetten van een Italiaans wijnhuis. 

Een deel van mijn familie woont nog steeds in Italië en het weer is daar fantastisch. Dit zorgt ook voor mooie producten die daarvandaan komen. Daarom heb ik gekozen voor drie prachtige wijnen van wijnhuis Femar Vini.

 

Dit wijnhuis is in 1970 opgericht door Armando Merge. Het wijnhuis bevindt zich in het zuiden van Italië, net buiten Rome. Armando’s zoon Felice heeft de zaak overgenomen en volgt zijn vader op p, de familietraditie als wijnmaker in stand te houden. Door te experimenteren met nieuwe, revolutionaire processen heeft Felice een eigen kenmerkende stijl ontwikkeld. Dit heeft Femar Vini’s naar een hoger kwaliteitsniveau gebracht.

 

De missie van het wijnhuis is het voortdurend zoeken naar de beste kwaliteitswijnen uit Zuid-Italië. Deze regio stond vroeger bekend om veel eenvoudige wijnen, maar tegenwoordig om frisse en fruitige wijnen die perfect aansluiten bij de smaak van de moderne gast.

 

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, heeft als bijnaam de ‘wijnkelder van Europa’. Van oudsher werden er in deze regio enorme volumes aan wijn geproduceerd. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen. Dit geldt vooral voor het label Epicuro.

 

Femar Vini heeft ongeveer 40 hectare aan wijngaarden, maar kan ook rekenen op druiven en wijnen van bijbehorende wijnbouwers. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. 

 

Epicuro Negroamaro IGP Puglia (rode wijn)

Een violet rode stevige, vlezige wijn met lichte en verfijnde aroma’s. Een aangename fluweelzachte smaak, vol en harmonieus.

 

Epicura Vermentino (witte droge wijn)

Fraaie strogele kleur. Aroma's van wit fruit. Frisse goed geïntegreerde zuren. Volle, vlezige maar ook zachte wijn. Moderne vinificatie. De druiven worden licht gekneusd, waarna na de inweking een zachte persing volgt. Fermentatie bij 12 °C. Lagering in roestvrijstalen tanks.

 

Epicura Rosato (Rosé wijn)

Een fruitige rosé met aroma's van rood fruit, voornamelijk bessen, en smaken van framboos en aardbei. Gescheiden vinificatie van de druiven, zachte persing en fermentatie bij zeer lage temperatuur. Een gecontroleerde omgeving met kort contact met de schil, daarna volgt rijping op gist in stalen vaten.

 

Ook zin gekregen in een wijntje, 😊 kom dan relaxed een filmpje kijken en proef één van onze nieuwe wijnen. 🍷