CinemaBlog: Nog steeds uitverkochte zalen voor Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody heeft de Zutphense bezoeker blij verrast.  De bekende recensenten van de grote kranten hadden vooral kritieken op de film en gaven de film vaak maar 3 sterren. Waarbij vooral het echte levensverhaal niet goed in beeld is gebracht. De extremen in seks en drugs komen amper in de film terug, terwijl dat wel bij het verhaal over Mercury hoort. Ook is te merken dat de band zeggenschap heeft gehad, waardoor het verhaal ook afgevlakt is.

Ik persoonlijk denk dat het uit commercieel oogpunt juist niet erg is dat dit deel van het verhaal is afgezwakt. Hierdoor is de film voor een veel breder publiek geschikt en kijkt de film ook heel fijn weg. Geen gezeur en moeilijke dingen, maar gewoon lekker kijken en genieten van de epische nummers die Queen geschreven heeft. Hiernaast is de rol van Mercury, neergezet door Rami Malek, erg goed gedaan. Daarbij heeft de film bij de Golden Globe gewonnen in de categorieën beste film en beste acteur.

 

Tot nu toe hebben er bij Cinemajestic bijna 12.000 bezoekers de film bekeken en de teller staat nog niet stil. Iedere week is de film in de weekenden uitverkocht en ik verwacht dat als het zo doorgaat, dit de beste film ooit geweest is bij Cinemajestic. De film overstijgt dan titels als Skyfall, Avatar en Gooische Vrouwen en dat is uniek.

 

 

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Reactie schrijven

Commentaren: 0